De ce nu opreste frigiderul

0 Comments

Mai jos enumeram posibile probleme ce ar putea crea acest inconfort dar si cum am putea remedia , deoarece unele cauze pot fi remediate direct de catre utilizator.

  • Pozitionarea prea aproape de perete sau condesatorul blocat de praf / asezarea langa sursa de caldura
De ce nu raceste frigiderul - nu ingheata congelatorul

Produsul nostru are un condensator ce poate fi inclus in: pererti laterali ai produsului , pe spatele acestuia sub forma unui grilaj de culoare neagra ori condesat si racit fortat de un ventilator in partea de jos langa motor ( aici de regula sunt inchise ) in manualul produsului spune cum se face acest proces de curatare / mentenanta ( de regula in marea majoritate a cazurilor are 3-7 suruburi in functie de produs: combina frigorifica sau side by side ) acestea trebuiesc desfacute si se scoate panoul .

Condesator nu trebuie sa fie lipit de pereti , terbuie sa existe aerisire pentru racire sau sa nu fie expus la razele soarelui sau alte surse de caldura ( calorifere , aeroterme , sau praf in exces incat sa nu poat face schimbul de caldura ce este obligatoriu pentru bunul mers si durata de viata a produsului ) .

Orice operatiune executati nu faceti inainte sa decuplati produsul de la instalatia electrica ( scoateti stecherul din priza )

De ce nu opreste frigiderul , cauze , simptome si remedierea lor

  • Termostat defect sau senzori defecti

Termostatul este o forma de reglare a temperaturii mecanica , aceasta poate ceda , mai exact sa se decalibreze si nu mai face contact incat sa porneasca sau sa opreasca produsul la temperatura ceruta de utilizator .

Senzorii la produsele cu monitaorizare electronica pot ajunge in aceeasi postura ca si termostatul adica sa se decalibreze sau sa se intrerupe ( short/broken ) open circuit. In acest caz informatiile ajung incorecte sau nu mai ajung deloc la procesor de aici incep anomaliile cu coduri de eroare sau alerte sonore . Acest lucru nu poate fi diagnosticat exact de utilizator si va trebui sa apelati la un specialist .

Termostat setat gresit sau temperatura setata gresit?

  • Termostat setat gresit sau temperatura setata gresit de pe display

Verificati in manualul de utilizare cum trebuie setat termostatul pentru o temperatura optima in frigiderul dumneavoastra ( numeroaratrea la unele termostate poate fi intre 1-7 iar la altele intre 1-5 acestea in functie de cifra au o temperatura sinonima , sunt si termostate electronice care au un modul electronic ce poate fi setat de catre dumneavoastra pe minim/mediu/maxim ) , temperatura setata pe display – de regula fabricatul da ca si temperatura optima optima 4 sau 5 grade pe frigider si -18 pe congelator ( atentie la unele produse nu apare si temperatura de la congelator.

La fel ca si la setarea de la termostatul mecanic si electric are corespondenta temperatura setata pe display doar de la frigider cu cea de la congelator desi nu este vizibila ). Acestea pot fi setate de utilizator fara a scoate produsul din priza .

setari temperatura display frigider
Setari temperatura frigider , combina frigorifica

Lipsa partiala sau toatala de agent frigorific , poate conduce la :

Lipsa partiala de agent frigorific – produsul functioneaza incontinuu desi el face rece dar nu deajuns incat sa mentina alimentele in parametrii si se altereaza foarte repede . In functie de pori din instalatia frigorifica poate ajunge intr-un timp mai scurt sau mai lung incat sa nu mai raceasca deloc sau motorul sa cedeze si sa nu mai functioneaze nici acesta.

Lipsa toatala de agent frigorific – produsul functioneaza incontinuu si nu mai raceste deloc . Desii vorbim strict de lipsa toatala de agent frigorific acest lucru il poate crea si lipsa de compresie a motorului – simptomul este similar . Acest defect poate fi depistat numai de specialisti in domeniu , deci nu putem vorbi de interventia utilizatorului sa poata remedia acest lucru.

De ce nu raceste frigiderul / combina frigorifica https://www.servicefrigider.ro/reparatii-frigidere-service-bucurestii/

Usa defecta si nu se inchide ( nu etanseaza corespunzator

In general usile de la frigider pot ajunge la aceasta defectiune in timp din cauza greutatilor in exces adaugate pe usa poate sa forteze in partea inferioara a acesteia si se sparga.

Acest lucru va face ca usa sa nu mai fie in pozitia corecta la inchidere si sa fie mai coborata de aceea nu va mai culisa corect si nu va mai etansa pe rama produsului . Cum putem evita ? Nu puneti greutati mari ( in exces ) pe usa frigiderului sau sa ne lasam cu greutatea corporala pe aceasta. Daca totusi se ajunge la acest lucru , in momentul in care sesizati asta apelati la un specialist pentru a gasi o solutie ca si reparatie sau trebuie inlocuita usa .

Daca nu luati repede decizi in timp poate crea si alte probleme – nu raceste corect in frigider deoarece intra aerul cald din camera , produsul functioneaza foarte mult pana la oprire sau functioneaza incontinuu , motorul daca merge foarte mult va capata uzura si poate ajunge pana la blocarea acestuia .

Cum eliminam cauzele de utilizare gresita a unui frigider

  • Garnituri defecte

Exact ca si in cazul usilor defecte garniturile pot crea acelesi simptome , nu raceste suficient , functioneaza foarte mult intre ciclurile de oprire sau incontinuu . Cum putem evita ? Garniturile trebuiesc intretinute adica curatate cu laveta , daca din greseala sunt scurgeri de lichide sau orice alceva , trebuiesc curatate garniturile si rama frigiderului ( partea pe care etanseaza garnitura pe produs ) .

Nu tragem de garnituri sa le rupem , nu bagam mana pe lateral direct in garnitura in momentul deschiderii usii . Produsele lipicioase (dulceata , miere , etc ) scurse pe rama produsului sau garnitura va crea o deschidere grea a usii , forteaza garnitura sa iasa din locasul acesteia si la inchidere nu va mai etansa .

Blocaj de gheata pe vaporizator/vaporizatoare ( la cele total NoFrost sau LowFrost )

Aceste blocaje de gheata pe vaporizatoare poate crea exact aceleasi simptome sa nu raceasca suficient in frigider , in congelator mentine oarecum temperatura prin inertie dar nu suficient . Ca simtome se poate enumera , mersul incontinuu al produsului deoarece nu atinge temperatura setata de oprire.

Inainte sa ajunga in acest blocaj posibil sa se auda un zgomot anormal ( cand deschidem usa se opreste , dupa ce inchidem usa reporneste zgomotul ) , acesta este creat de ventilatorul ce recircula aerul prin vaporizator , paletii acestuia atinge de gheata de pe vaporizator. De precizat ca acest lucru poate fi determinat de utilizarea produsului in mod gresit de utilizator ( usile tinute foarte mult timp deschise , usa ce nu a etasa corespunzator , obiecte ce au tinut usa in asa fel incat sa nu etanseze .

Pentru a remedia acest lucru – produsul trebuie scos din priza si tinut cu usile deschise timp de 36-48 de ore , ulterior (1-2 saptamani ) daca produsul ajunge in aceeasi situantie si sau eliminat toate greselile enumerate mai sus releva faptul ca este intradevar vorba de o problema tehnica a produsului si trebuie solicitat un specialis . Ca si istoric in 60-70 % din cazuri a fost vorba de utilizare gresita a produsului si nu de una tehnica .

Pentru alte intrebari sau sugestii ne puteti gasi si la:

Tel.   0770 429 366 / 021.313.66.91

Email: metalocasnicabucuresti@gmail.com

www.metalocasnica.ro

www.servicefrigider.ro

https://www.facebook.com/metalocasnica/

https://reparatii-frigidere-masinadespalat.blogspot.com/

De ce nu opreste frigiderul